foto1
foto2
foto3
Therapeuten

Herald Feunekes

Geboren in Nietap (Drenthe)

In 1995 ben ik afgestudeerd als Oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam.
Nadat ik een periode in andere praktijken heb gewerkt ben ik in 1996 de praktijk "Oefentherapie Borger" in Borger gestart.

Wat mijn werk leuk en boeiend maakt is dat alle mensen en alle klachten weer anders zijn. Voor mij is het dan ook altijd weer een uitdaging om de "puzzel" te ontrafelen waardoor klachten ontstaan of in stand gehouden worden. Ik doe dit door goed naar het verhaal van de cliënt te luisteren en gerichte vragen te stellen. Hierdoor kunnen we er samen achter komen waarom het lichaam niet voldoende herstelt en wat er gedaan moet worden om herstel op gang te krijgen.
Wetenschappelijk is de laatste jaren duidelijker geworden hoe het lichaam en het brein heel nauw met elkaar samenwerken. Het heeft mij altijd gefascineerd om de mens als een totaal te zien en zo naar klachten te kijken. Naast mijn opleiding als "Algemeen Oefentherapeut" heb ik daarom ook de opleiding tot "Psychosomatisch Oefentherapeut" afgerond.

Ik werk graag met aandacht voor de cliënt en hierbij doelgericht en duidelijk. Mijn motto is: "Samen moeten we het doen, jij kunt het niet alleen en ik ook niet". Samen onderzoeken we de reden van de klachten en vervolgens bepalen we de doelen die je wilt bereiken. Het einddoel is dat iemand na de behandeling voldoende heeft geleerd, tevreden is en zonder hulp weer verder kan.

Naast dat ik algemeen oefentherapeut ben en vele lichamelijke klachten behandel ben ik gespecialiseerd in het behandelen van:
  • Psychosomatische klachten
  • Chronische Pijn (Lid van het Landelijke Netwerk Chronische Pijn en lid van het Netwerk Chronische Pijn Borger)
  • MS (Multiple Sclerose) Lid van MS netwerk Groningen (Martini Ziekenhuis en UMCG)
Voor meer informatie over klachten en specialisaties, zie menu "Klachten" en "Specialisaties"Fieke van den Wijngaard

Ik ben de vaste waarnemer in de praktijk "Oefentherapie Borger".
Woonachtig in Peize (kop van Drenthe).
 
Interesse in het lichaam, beweging, sport en gezondheid was er al heel lang en de opleiding Oefentherapie Mensendieck paste heel goed in het plaatje van die interesses. Vanaf 1981 mag ik mij Oefentherapeut Mensendieck noemen.
 
Na vier jaar in Friesland te hebben gewerkt, heb ik in 1985 in Winschoten een eigen praktijk opgezet, waar ik nog steeds samen met een collega werkzaam ben. In 2000 is er een dependance in Scheemda geopend.
 
Toen in 2012 Herald mij vroeg of ik zin had om een dag bij hem in de praktijk te komen werken, was dat een erg leuke uitdaging. We kenden elkaar al van eerdere samenwerkingsverbanden en wisten dat onze werkwijzen goed bij elkaar aansloten.
 
Voor mij is oefentherapie: Iemand helpen de kracht en tools te geven zelf iets aan het probleem te doen.
We weten dat pijn iets met je doet. De geest en het lichaam hebben veel invloed op elkaar. Als psychosomatisch oefentherapeut bewandelen we zowel het lichamelijke als het mentale pad. Ik wil je helpen om weer met lichaam en geest in balans te komen.
 
Naast behandelingen in de praktijk, kom ik ook bij mensen thuis en geef groepstrainingen.
 
Naast dat ik algemeen oefentherapeut ben en vele lichamelijke klachten behandel, ben ik gespecialiseerd in het behandelen van:
  • Psychosomatische klachten
  • Chronische pijn (Lid van Landelijk Netwerk Chronische Pijn)
  • Parkinson (Lid van Parkinsonnet)
Voor meer informatie over klachten en specialisaties, zie menu "Klachten" en "Specialisaties"