foto1
foto2
foto3
Chronische pijn

Wat is chronische pijn?

Pijn is een natuurlijk beschermingsmechanisme van het lichaam. Er is iets niet in orde en daar moet iets aan gedaan worden. Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, bijvoorbeeld een verwonding of infectie. Na een tijdje rust of behandeling van de oorzaak, gaat deze pijn weer over.

Pijn kan echter ook chronisch worden. We spreken van chronische pijn, wanneer pijnklachten langer dan 3 maanden blijven bestaan. Er is dan geen directe relatie (meer) met het oorspronkelijke letsel. Vaak zijn er meerdere redenen waarom de pijn blijft. Dit is in iedere situatie anders. Belangrijk is om inzicht te krijgen in uw persoonlijke situatie.

Gevolgen van chronische pijn

Chronische pijn beïnvloedt - naast het lichamelijke aspect - ook relaties, werk, vriendschappen, hobby’s en hoe je de kwaliteit van leven ervaart.

De pijn gaat als het ware een eigen leven leiden, met gevolgen voor het dagelijks leven. Je gaat bijvoorbeeld bepaalde bewegingen vermijden uit angst voor de pijn, omdat deze als acute pijn blijft aanvoelen. Of je bijt je juist door de pijn heen, wat bij heftige pijn moeilijk of niet vol te houden is.

Bij Oefentherapie Borger tref je goed opgeleide therapeuten die zich geschoold hebben in de behandeling van chronische pijn. Die hun kennis up-to-date houden en samen met jou zorgen dat je weer grip krijgt op je klachten.

Netwerk Chronische Pijn Borger


Oefentherapie Borger is aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn Borger. Dit is een samenwerking met alle huisartsen in Borger en Psychologie praktijk Borger-Odoorn e.o. en Psychologie praktijk Lotgerink.

Samen hebben we duidelijke afspraken gemaakt hoe we mensen met chronische pijn het beste kunnen helpen. Een mooi voorbeeld van samenwerken waar de cliënt baat bij heeft.

Voor meer algemene informatie over chronische pijn, kunt je kijken op de site van Netwerk Chronische Pijn

Hieronder een voorlichting filmpje over de behandeling van chronische pijn en een filmpje over pijn educatie.