foto1
foto2
foto3
Parkinson

Parkinsonnetwerk

In Nederland kennen we een landelijk netwerk van verschillende zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson en parkinsonisme.

De praktijk Oefentherapie Borger is aangesloten bij dit ParkinsonNet.

Parkinson

De ziekte van Parkinson begint vaak op latere leeftijd en is een ziekte van de hersenen. Het is een zeer complexe ziekte. De meest opvallende verschijnselen zijn het trillen van hand en/ of been, het trager worden, stijfheid, houding- en evenwichtsproblemen met soms vallen. De ernst en het verloop van de klachten zijn zeer verschillend.

Behandeling van Parkinson

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is het via medicijnen onderdrukken van de ziekteverschijnselen van Parkinson. Helaas reageren niet alle ziekteverschijnselen even goed op medicatie.

Daarom is het verstandig dat naast de neuroloog ook andere zorgverleners betrokken zijn bij de zorg. Voorbeelden hiervan zijn onder andere een Parkinson verpleegkundige, fysio- of oefentherapeut, logopedist, ergotherapeut of psycholoog.

Oefentherapie Borger en Parkinson

De oefentherapeut oefent met jou en begeleidt jou in het zo goed mogelijk bewegen.

Belangrijke onderdelen van de behandeling zijn het lopen, balanstraining, de toepassingen van bewegingen in het dagelijks leven zoals bijvoorbeeld het opstaan uit een stoel, verbeteren van de conditie en ontspannen.

In de meeste gevallen kom je naar de praktijk, maar wanneer dat niet lukt, is aan huis behandeling ook mogelijk.